Ново амплоа: Радина и Деян правят гривни и колиета

През ключалката
21:28 - 03 Май 2020
7557
Ново амплоа: Радина и Деян правят гривни и колиета

Полускъпоценни камъни в топли цветове - бледорозов кварц, лилаво, мекозелено, тигрово око, турмалин, гранат, лунен камък, реди Радина Кърджилова в уникални колиета и гривни - за ръка и или за крак, разказа самата тя.

Помага ѝ съпругът ѝ - известният актьор до известната си съпруга актриса Деян Донков. Дори 3-годишният им син Христо се включва в подреждането. Явно е наследил усета към цветовете от дядо си - художника Христо Кърджилов.

Двамата актьори са открили това ново занимание заради пандемията. “Замразили” са поне по десетина роли всеки. Наскоро е трябвало да започнат репетициите на “Нирвана” от Константин Илиев в Театър 199, където участват и двамата. Чакат.

Радина има от малка страст към бижута. Събира ги “като сврака”, както се шегува тя, но и умее да ги прави. “Всичко ми се върти в главата нонстоп”, казва Ради пред 24 часа. Така е видяла колие, което се увива около врата като шал няколко пъти без закопчалка. А иначе е майсторка на механизмите, които пазят гривните да не се изгубят. Има си специален личен комплект от фини инструменти.

“Не че сега на хората им е до бижута, но най-важното е да са истински и качествени. Затова и мънистата, и камъните са с фасети, изсечени, и им правя бюджет. С тези бижута можете да се къпете, да плувате, не е нужно да ги сваляте, ще са до вас и ще ви пазят”, убедена е актрисата.

Нея я пази огърлица от планински кристал - подарък от Деян. Близначката Радина (родена на 17.6.) е сигурна, че в кристалите се крие магия.

Ради и Деян стриктно спазват предписанията за пандемията, стоят вкъщи. Деян е човекът, който се върти около печката, не крие Радина. За Великден им е поднесъл великолепно агнешко. И двамата са убедени, че искат да дадат цялата си любов на зрителите. Когато е възможно...