Няколко варианта за най-практичен подарък за Коледа

Не бива да забравяме собствените си служители

Топ
14:25 - 19 Декември 2019
3554
Няколко варианта за най-практичен подарък за Коледа

Служебните коледни подаръци са необходимото зло всяка година. Неотменим жест към настоящи партньори или служители. И макар обикновено да ни изпълва досада или неприязън към сумата, която ще похарчим за тях, струва си да помислим:

Не бива да забравяме собствените си служители. Понякога толкова се вторачваме в това да правим впечатление на определени и стратегически важни хора, че пренебрегваме тези, с помощта на които сме стигнали толкова далеч – нашите служители. Познавайки ги по-добре от всеки, ще е още по-лесно да изберете подходящ подарък. Дори това да е банкет или коледна премия.

Подаръкът може да излъчва класа – с качествен алкохол и подходящо допълнение, бележник и скъпа химикалка. Ако не държите да се правите на „тежки”, един непринуден жест – като курабийки или хубави бонбони, опаковани красиво или с дизайн, близък до това, с което се занимавате, ще открои подаръка повече от тежкарските и скъпите.

От служебните подаръци не бива да се пести. Нека не се ограничаваме драстично в бюджета. Ако подаръкът е нещо просто така, по-добре нищо да не подаряваме. Оригиналният, балансиран подарък говори, че бизнесът ни върви добре, а и великодушието винаги се цени по-високо от скъперничеството.

Корпоративните подаръци са толкова голяма ниша, че много магазини продават готови кошници или пакети с подобни подаръци, като съдържанието варира и определя цената им. Винаги може да се заложи на нещо по-нетрадиционно.