Няма милост за кмета комарджия: Съдът не пусна Тодор Танковски от ареста

Общество
17:20 - 27 Юни 2024
2722
Няма милост за кмета комарджия: Съдът не пусна Тодор Танковски от ареста

Кметът на Войнягово Тодор Танковски влезе унил в пловдивския съд и чу решението му за оставяне в ареста. 

"Деянията против собствеността на гражданите очевидно не са му съвсем чужди", заяви прокурорката Кичка Пеева. И добави, че постъпката на Танковски е морално укорима заради поста, който заема. Дори здравословното състояние на баща му очевидно не го е спряло да извърши кражбата на камина от пенсионерския клуб и да я продаде, добави тя.

Адвокатът на кмета поиска домашен арест. "Не може моят доверител да се явява изкупителна жертва, защото в качеството си на длъжностно лице е извършил една кокошкарска постъпка. Той има хазартна зависимост, говорихме как може да бъде ограничен през НАП, обещах да му намеря човек, който да му помогне да се излекува от този проблем", заяви адвокатът Гънчо Гънчев. По думите му управник с пробация не е нещо необичайно и поиска 31-годишният мъж да бъде пуснат под гаранция или домашен арест.

Танковски беше задържан на 17 май, два дни след като задигнал печката от пенсионерския клуб. 31-годишният кмет признава пред разследващите, че е продал камината за 80 лв. и ги изиграл на комар.