Обвиненият в опит за убийство ученик от Кърджали остава в ареста за постоянно

Общество
16:00 - 19 Април 2023
1138
Обвиненият в опит за убийство ученик от Кърджали остава в ареста за постоянно

Окръжният съд в Кърджали остави в ареста за постоянно 17-годишния Д. М., срещу когото прокуратурата повдигна обвинение в опит за убийство. На 16 април 2023 г в тоалетните на хитова кърджалийска дискотека ученикът наръга 5 пъти с нож 22-годишния Г. У.

Кървавата разправа била предшествана от спречкване между две групи, посетители на дискотеката. Веднага след инцидента раненият е настанен в интензивно отделение на кърджалийската болница, защото острието на ножа засегнало вътрешни органи.

Тийнейджърът беше арестуван от полицаи, а след това остана в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. След изтичането им прокуратурата поиска от съда да остави ученика в опит за убийство за постоянно в ареста. Заседанието се гледа при закрити врати, защото обвиненият е непълнолетен.

Магистратите наложиха на 17-годишния постоянна мярка "задържане под стража". Според съда ученикът е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си когато е направил опит умишлено да умъртви Г. У. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и/или протестирано пред Апелативен съд – Пловдив.