Обвиниха мъж, заплашил да убие 29-годишна жена край Мъглиж

Новини
11:08 - 28 Юни 2024
808
Обвиниха мъж, заплашил да убие 29-годишна жена край Мъглиж

Мъж на 27 години е привлечен като обвиняем по бързо производство за принуда и закана за убийство спрямо 29-годишна жена в условията на домашно насилие в мъглижкото село Тулово. Това съобщиха от държавното обвинение. Деянието е извършено от обвиняемия И.А. на 24 юни. 

Той е принудил жената против волята ѝ да го придружи до дома му, като е употребил за това сила. И.А. е привлечен като обвиняем и за това, че се е заканил с убийство на 29-годишната Д.А. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му, като деянията са извършени в условията на домашно насилие, посочиха от прокуратурата. Чрез насилие и закани мъжът се е опитал да принуди пострадалата да се върне отново да живее при него. 

С постановление на наблюдаващия прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение. По искане на Районната прокуратура в Стара Загора съдът е определил спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“. И.А. е осъждан. 

В началото на април Районната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинения срещу 28-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди и закана с убийство към родителите си в условията на домашно насилие. 

Престъпленията, извършени в условията на домашно насилие са 1614, като се отчита увеличение с 84,9% спрямо 2022 г., когато са 873, показват данни от годишния отчет на дейността на Министерството на вътрешните работи (МВР) за 2023 г.