Огнеборците се борят за овладяването на два пожара в Старозагорско

Новини
10:50 - 03 Септември 2020
784
Огнеборците се борят за овладяването на два пожара в Старозагорско

Огнеборците са борят за овладяването на два пожара в Старозагорско. Това съобщи пред БТА началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стоян Колев.

Пожарът пламнал в района на старозагорското село Остра могила вчера по обед е стигнал до Старозагорските бани през нощта. Шест екипа се борят с огнената стихия. Огънят е засегнал над 1000 дка лесонепригодни площи и низова широколистна растителност. Вторият пожар е избухнал край чирпанското село Изворово. На място има четири екипа, които се борят с огнената стихия, която бушува в над 400 декара стърнища и борови насаждения.

"Теренът е доста сложен. Пожарът гори на няколко места, гаси се предимно на ръка. Няма опасност за околните населени места, няма опасност и за хората, които живеят в самото населено място", заяви за БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

По думите и при двата пожара няма пряка опасност за най-близките населени места, къщи и стопански постройки. Направени са негорими ивици, които спират огъня. В гасенето участват освен десетки огнеборци, военни от полигона "Змейово" и доброволци. Към тях днес тази сутрин са се присъединили и екипи на противопожарните служби от комплекса "Марица изток".

Причините, довели до двата големи пожара, се изясняват, но вероятно става дума за човешка небрежност, коментира пред БТА комисар Стоян Колев.