Опашки за паспорти в Шумен

Повече от 400 души чакат реда си

Новини
17:00 - 08 Септември 2020
2050
Опашки за паспорти в Шумен

Повече от 400 души чакаха днес пред сектор „Български документи за самоличност“ към Областната дирекция на МВР – Шумен.

Повечето от чакащите за подаване на заявления за подмяна на лични документи бяха пристигнали от Турция. Причините за големи опашки пред паспортните служби е ситуацията с коронавируса и това, че през 2020 г. изтича 10-годишният период от масовата подмяна на лични документи.

От Областната дирекция на МВР – Шумен напомнят, че гражданите с постоянен адрес на територията на област Шумен могат да подават заявления за лични документи чрез обикновена услуга и в районните управления на Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново, независимо, че адресът им не е на обслужваната от съответното районно управление територия.


След Шумен като най-натоварена е паспортната служба в Разград. Около 200 души са чакали за подаване на заявления за подмяна на лични документи. И там повечето от чакащите са от Турция, които заради коронавируса не успяха да дойдат това лято в България.

Около 150 души са чакали на опашката в сектор „Български документи за самоличност“ в Търговище тази сутрин. От полицията там увериха, че всички граждани ще бъдат обслужени и при необходимост гишетата ще работят и след 17 ч.

По-спокойна е обстановката в Силистра. Средно по около стотина граждани подават документи на ден в паспортната служба в областния град, а в Районните управления в Дулово и Тутракан между 20 и 30 души.