Опозицията в БСП предупреди Нинова : Сергей ще се бори за поста ти

На пленума Корнелия извадила изказване на Станишев от 2014 г., когато се зарекъл да не е евродепутат, но не спазил обещанието си

Политика
16:25 - 14 Април 2019 (обновена)
2049
Опозицията в БСП предупреди Нинова: Сергей ще се бори за поста ти

Вътрешната опозиция в БСП предупреди лидера Корнелия Нинова, че след като не иска Сергей Станишев да бъде в евролистата на партията, това означава, че го връща у нас да се бори за нейния пост, научи Lupa.bg от свои източници в Националния съвет.

Искаш да върнеш Сергей Станишев в България, за да бъде конкурент за поста ти и да го изберем за председател? Така се обърнал на днешния драматичен пленум на „Позитано” 20 към Нинова Димитър Дъбов, който беше зам.-председател на БСП по времето на председателството на Станишев.

На влизане на пленума самият Станишев обяви, че с предложената от лидерката листа БСП прави голям подарък на ГЕРБ. 

В предложения от Нинова вариант за евролиста президентът на ПЕС не фигурира, въпреки че има 235 номинации от структурите и пред него е само Елена Йончева. Остри възражения към предложената от Нинова листа и невключването на Станишев изказали много от членовете на пленума.

Предлагат се хора, които са с малък брой номинации от структурите, хора без никакъв опит в европейските структури, критикувал още Дъбов. Той поискал повече жени в листата и всички, които са дали съгласие да стигнат до последната битка, да бъдат гласувани.

Зад него застанаха с остри изказвания срещу ръководството и листата и Велислава Дърева, Антон Кутев, Георги Пирински, Ангел Найденов. Срещу отпадането му се изказали още Красимир Янков и Ваня Добрева. Валери Жаблянов определил присъствието на Станишев в листата като признак на цивилизованост на партията.

В отговор Нинова извадила изказване на Станишев от евроизборите 2014 г., в които той заявява, че няма да стане евродепутат, а само води листата, и напомнила, че не е спазил обещанието си и е отишъл в Брюксел. Тогава ситуацията беше различна, отговорил й Дъбов.

Никога за последните 30 г. не се е водила такава цинична и вулгарна война срещу един човек. Такава война се е водила само срещу един човек и е завършила с бесило, напомнила за Трайчо Костов пък Велислава Дърева. И обяснила, че има листа на Нинова и листа на партията.


Снимка: Булфото: Димитър Дъбов
бе заместник на Сергей Станишев,
когато експремиерът бе начело на БСП