Орехов сладкиш с малко брашно
за 14 парчета, 60 мин
Кухня
07:38 - 20 Юли 2020
4991
Продукти
100 г брашно
½ пак. бакпулвер
200 г масло
6 яйца
1 ч.ч. смлени орехови ядки
200 г пудра захар
1 пак. ванилова захар
Приготвяне
Белтъците се разбиват с половината пудра захар на твърд сняг.
Жълтъците се разбиват с останалата пудра захар, ваниловата захар, и маслото.
Добавят се брашното, бакпулверът, разбитите белтъци и смлените орехи и се разбърква на гладко тесто.
Изсипва се в покрита с хартия за печене форма и се пече в загрята умерена фурна.
Може да се поръси с пудра захар.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.