Орехов сладкиш с малко брашно

за 14 парчета, 60 мин

Кухня
07:38 - 20 Юли 2020
4991
Орехов сладкиш с малко брашно

Продукти

100 г брашно

½ пак. бакпулвер

200 г масло

6 яйца

1 ч.ч. смлени орехови ядки

200 г пудра захар

1 пак. ванилова захар

 

Приготвяне

Белтъците се разбиват с половината пудра захар на твърд сняг.

Жълтъците се разбиват с останалата пудра захар, ваниловата захар, и маслото.

Добавят се брашното, бакпулверът, разбитите белтъци и смлените орехи и се разбърква на гладко тесто.

Изсипва се в покрита с хартия за печене форма и се пече в загрята умерена фурна.

Може да се поръси с пудра захар.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.