Орехови тортички с карамелено кондензирано мляко
за 6 броя, 75 мин
Продукти
1 пакет бутертесто или ронливо маслено тесто
350 г орехови ядки
2 с.л. подсладено кондензирано мляко
250 мл карамел от подсладено кондензирано мляко - приготвя се, като по-голямо количество кондензирано мляко се кипва и къкри до сгъстяване
Приготвяне
Ореховите ядки се запичат на сух тиган, накълцват се и се разбъркват с карамела от кондензирано мляко.
Бутертестото се разточва между прозрачно фолио на кора с дебелина 3 мм.
Изрязват се 6 големи кръга (диаметър 10 см) и 6 малки кръга (диаметър 7 см). В средата на малките кръгове се изрязва отвор с диаметър 1 см.
6 формички са мъфини или купички се покриват изцяло отвътре с натискане по дъното и страните с големите кръгове.
Напълват се с карамелените орехови ядки. Запечатва се отгоре с малките кръгове тесто, като се притискат. Намазват се с кондензираното мляко.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 25 мин. Оставят се да изстинат във формичките напълно преди да се извадят.