Орехови тортички с карамелено кондензирано мляко

за 6 броя, 75 мин

Кухня
08:36 - 25 Май 2021
4001
Орехови тортички с карамелено кондензирано мляко

Продукти

1 пакет бутертесто или ронливо маслено тесто

350 г орехови ядки

2 с.л. подсладено кондензирано мляко

250 мл карамел от подсладено кондензирано мляко - приготвя се, като по-голямо количество кондензирано мляко се кипва и къкри до сгъстяване

 

Приготвяне

Ореховите ядки се запичат на сух тиган, накълцват се и се разбъркват с карамела от кондензирано мляко.

Бутертестото се разточва между прозрачно фолио на кора с дебелина 3 мм.

Изрязват се 6 големи кръга (диаметър 10 см) и 6 малки кръга (диаметър 7 см). В средата на малките кръгове се изрязва отвор с диаметър 1 см.

6 формички са мъфини или купички се покриват изцяло отвътре с натискане по дъното и страните с големите кръгове.

Напълват се с карамелените орехови ядки. Запечатва се отгоре с малките кръгове тесто, като се притискат. Намазват се с кондензираното мляко.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 25 мин. Оставят се да изстинат във формичките напълно преди да се извадят.