Осъмнахме с нов дилър на "Рено" и "Дачия"

Швейцарската "Емил Фрай груп" поема бизнеса у нас

Общество
19:12 - 01 Февруари 2023
16333
Осъмнахме с нов дилър на "Рено" и "Дачия"

Дистрибуторът на марките "Рено" и "Дачия" за България се преименува от "Рено Нисан България" на "Кеос София", съобщиха от компанията. Това става факт, след като на 28 октомври 2022 г. "Рено груп" обяви, че продава своето дъщерно дружество в България на швейцарската компания "Емил Фрай Груп".

От днес новият собственик официално е поел дистрибуцията на две от най-популярните марки на българския автомобилен пазар. До смяната на собствеността се стига като част от плана "Ренолюция", част от който е преразглеждане на дистрибуторска схема на "Рено груп".

За клиентите на "Рено" и "Дачия" тази смяна на собственост не представлява промяна, тъй като всички дейности на българския пазар ще продължат да се извършват чрез вече добре изградената търговска и сервизна мрежа, се казва в съобщението. Посочва се също, че ръководството на "Кеос София" се поема от Калина Йорданова в ролята на управляващ директор.

"Емил Фрай Груп" е семейна компания, основана в Швейцария през 1924 г. Дейността на компанията включва всички услуги, свързани с дистрибуцията и продажбата на дребно на нови и употребявани моторни превозни средства, включително внос и продажби на дребно, сервиз и дистрибуция на резервни части, финансиране и решения за мобилност. Групата присъства в 18 европейски страни.