Оставиха хора на Васил Божков в ареста

Новини
19:13 - 05 Юли 2020
3537
Оставиха хора на Васил Божков в ареста

Специализираният наказателен съд постанови постоянен арест на приближените до Васил Божков - Славчо Марков и Веселин Балтов.

Според магистратите двамата Славчо Марков и Васил Балтов може да се укрият. Те са обвинени за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от избягалия в Дубай бизнесмен. Делото се гледаше при закрити врата.

Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че при обиски на адреси в София и Сандански са били намерени снимки и профили на прокурори, работещи по делата срещу Божков.

„На адрес в квартал „Симеоново“ в столицата беше открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати като домашни адреси, ползвани телефонни номера и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. Както и снимка на висш служител на Министерство на вътрешните работи. В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат и за проследяване на член на неговото семейство. В друг се посочва, че адресът на магистралата е установен чрез техническо средство.“, заяви тя.