Оставиха в ареста Бериван, обвинена за убийството на приятеля си в Пловдив

Нищо не съм направила, пуснете ме под домашен арест, молеше младата жена

Топ
11:56 - 17 Януари 2023
1291
Оставиха в ареста Бериван, обвинена за убийството на приятеля си в Пловдив

"Нищо не съм направила. Ивайло беше пиян. Исках да си взема телефона, той ми го беше прибрал. Хвана ме за главата, удари ме два пъти и ми опря пистолет. Моля ви, пуснете ме под домашен арест." Това каза пред Апелативния съд Бериван Белялова, обвинена в умишленото убийство на своя приятел Ивайло Ангов в пловдивския квартал “Тракия”.

Според прокурор Красимир Папаризов младата жена е убила 50-годишния Ангов около 18 ч. на 6 януари. След употреба на алкохол между двамата избухнал скандал, който завършил със смъртта на мъжа. Установено е, че Белялова е изстрелала 4 халосни патрона от газовия му пистолет, довели до разкъсване на артерия и обилна кръвозагуба. Защитата на Бериван обаче твърди, че тя е действала при неизбежна отбрана.

Белялова твърди, че е стреляла, докато Ангов държи оръжието. Според прокурора събраните факти опровергават твърденията ѝ. Имало е няколко изстрела, пострадалият седял на стол, а по тялото му са открити и други наранявания. “Това е невъзможно при описания механизъм”, заяви Папаризов и добави, че в случая няма спор за авторството на извършеното, а само за това, дали е умишлено, или не.

Съдебният състав остави Бериван Белялова зад решетките. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.