Оставиха в ареста Хюсеин, нарочно убил младеж на пътя в Крушаре

Общество
18:08 - 01 Декември 2021
1961
Оставиха в ареста Хюсеин, нарочно убил младеж на пътя в Крушаре

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Сливен, с което спрямо Хюсеин Х. е взета мярка за неотклонение “задържане под стража“.

26-годишният мъж е привлечен като обвиняем за това, че на 21 ноември в сливенското село Крушаре нарушил правилата за движение по пътищата, като е управлявал в населено място със скорост, превишаваща разрешената от 50 км/час. Той нарушил и задължението да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удар когато то намали скоростта или спре рязко,  с което умишлено причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев.

Хюсеин Х. обжалва пред апелативния съд определението на първата инстанция. Той поиска  „домашен арест“.

Държавното обвинение обаче посочи, че жалбата е неоснователна и настоя за потвърждаване на атакуваното определение.

Разследваното престъпление е с висока степен на обществена опасност, предвиденото наказание е от 10 до 20 години лишаване от свобода, което може да е мотив за опит за укриване от разследващите органи.

Необремененото съдебно минало и постоянния адрес са безспорни, но не могат да се противопоставят на тежестта на инкриминираното деяние и обстоятелствата, водещи до извод за опасност от укриване, посочват апелативните съдии.

Разследването е в съвсем начален етап, предстои извършването на множество следствени действия. Към момента взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ е съобразена е със закона и доказателствата.
Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.