Оставиха в ареста, убийците на момчето от Кнежа

Общество
17:30 - 03 Декември 2021
1898
Оставиха в ареста, убийците на момчето от Кнежа

Окръжен съд - Плевен наложил на двамата обвиняеми за убийството на 17-годишния младеж от Кнежа постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Задържаните за тежкото престъпление са двама мъже на около 20 години. Те са от Бяла Слатина и според разследващите са пребили жестоко момчето след възникнал конфликт в автомобила, в който тримата са се возили в нощта на 28 срещу 29 ноември.

Бруталната жестокост, с която е било убито момчето, и укриването на тялото му, са сред мотивите на съда, довели до вземане на най-тежката мярка за задържане.

Обвинението е за престъпление, за което е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, поради което е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление.

Определенията на съда не са окончателни. Те могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд - Велико Търново. В случай на постъпила жалба или протест, делото пред горната инстанция е насрочено за 10 декември т.г. от 10.00 часа.