Оставиха в килия Миленко за побоя над полицаи в Шекер махала

Съучастничката на мъжа е пусната на свобода срещу 1000 лв.

Крими
16:08 - 24 Април 2020
1629
Оставиха в килия Миленко за побоя над полицаи в Шекер махала

Пловдивският районен съд наложи постоянен арест на 47-годишния Миленко Р., а  любимата му Сийка А. пусна на свобода под парична гаранция от 1000 лева. Двамата са обвиняеми за побой над полицаи.

На 20 април бил подаден сигнал на 112 от жена, която поискала съдействие от служители на реда, за да издирят непълнолетната й дъщеря. По информация на майката тя вероятно се намирала в дома на Сийка и Миленко, които живеели на съпружески начала. Когато полицаите пристигнали в дома им, не ги пуснали да влязат вътре, а само в двора. Сийка и Миленко били пияни. Мъжът започнал да обижда полицаите, опитал се удари единия от тях, но не успял и паднал на земята. След това станал, взел камък и ударил полицая в лицето. В това време жената нанесла удар с дървен прът в главата на другия полицейски служител.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение и за Сийка и Миленко, че са извършили престъплението. Според магистратите има опасност мъжът да се укрие и да извърши друго престъпление.