ОСТРО: Андрей Гюров вини кабинета "Донев" в саботаж

Лидерът на "Промяната" в НС писа слаб (2) на Росен Христов и компанията от министри

Политика
10:05 - 01 Февруари 2023
2258
ОСТРО: Андрей Гюров вини кабинета "Донев" в саботаж

Служебният кабинет на Гълъб Донев саботира държавата, като върна важни промени, които редовното правителство направи. Острото обвинение направи от медийния ефир лидерът на ПГ на ПП Андрей Гюров. А по думите му служебната власт на Румен Радев не просто е спряла реформите, но и остро се е месила в политическия живот. 

"Ниска оценка", определи Гюров за министрите на Донев. И конкретно лепна слаб (2) на енергийния Росен Христов, който плашел с криза и тъмни месеци, а това не се е случило нито у нас, нито в Европа. 

Гюров намеси и темата за съдебната реформа и действията по нея оприличи с "много искахме, но нямахме желание". Страната и съдебната система се нуждаят от механизъм за контрол върху главния прокурор, убеден е Андрей Гюров и заяви, че партията му направила всичко възможно законът да бъде приет.

Спрямо обвиненията, че ПП не подкрепили да бъде съкратен срока между гласуванията на първо и второ четене за механизма, Гюров заяви, че това са евтини сценки, които само харчат времето на българските граждани и техните средства за поддържането на парламента. ПП и ДБ имаме 73 депутати в Народното събрание и по никакъв начин не можем да осигурим кворум, допълни още той.

Но пък ГЕРБ, ДПС, БСП, БВ и Възраждане са върнали хартиената бюлетина
По въпросът с обявената възможна коалиция между ПП и "Демократична България" за предстоящите предсрочни избори, Гюров коментира, че все още не е съставена формула за листите и не изключи вероятността Лена Бориславова да оглави такава.

Дали БСП ще подкрепи прогресивните реформаторски сили или ще застане зад новата тройна коалиция е изцяло в ръцете на социалистите, посочи Гюров.

"Моментът е различен. Има ясно разделение между управление на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната. Тази промяна може да доведе до предимство на реформаторските сили", допълни още депутатът от ПП.