ОТ ОТВЪДНОТО: Пол Маккартни запя в дует с Джон Ленън

Режисьорът Питър Джаксън електронно извлича гласа на покойния бийтълс

Шоу
12:35 - 05 Май 2022
1510
ОТ ОТВЪДНОТО: Пол Маккартни запя в дует с Джон Ленън

Сър Пол Маккартни направи виртуален дует с гласа на мъртвия от повече от 40 години Джон Ленън, извлечен от запис на откриването на турнето му "Гот бек" във Вашингтон.
Легендата на "Бийтълс" развълнува тълпата в Спокейн, Вашингтон, като изпълни класическата песен на групата "I've Got a Feeling" с кадри на Ленън от филма на Питър Джаксън за "Бийтълс" на заден план.

Пол разкри, че Джаксън е изолирал вокалите на покойната музикална икона, след като му хрумнала идеята Ленън да "пее виртуално" заедно с групата.
 
Маккартни си спомня, че режисьорът на "Властелинът на пръстените" му е изпратил текстово съобщение: "Можем да извлечем гласа на Джон и той да пее дигитално отново с вас. (Отговорих) "О, да!"

79-годишният музикант посвети песента "Here Today" на Ленън, който беше застрелян през 1980 г. на 40-годишна възраст, и сподели пред феновете си, че съжалява, че не е "казал директно на (Ленън), че го обича, докато е имал възможност".

Концертът отбеляза завръщането на Маккартни на сцената след пандемията и той беше щастлив, че отново ще свири, като поднесе на публиката хитове на "Бийтълс" и групата му "Уингс".