От "Пирогов" за мелето с Ренета Инджова: Каза, че паднала сама

Новини
17:54 - 02 Август 2020
2768
От "Пирогов" за мелето с Ренета Инджова: Каза, че паднала сама

Болница "Н.И. Пирогов" излезе с извънредно изявление във връзка с инцидента с Ренета Инджова. 

Дежурният лекар, приел бившият служебен премиер Ренета Инджова след снощния инцидент, при който е счупена китката ѝ, съобщи, че наистина тя е дала разнопосочна информация при свалянето на анамнезата. 

"Към 10:00 часа дойде Инждова в спешния кабинет. Като влезе в кабинета, я разпитахме какво се е случило, за да снемем анамнеза. Тя съобщи, че е била паднала и си е контузила лявата ръка и левия си долен крайник. След това тя е казала, че е блъсната. 

Аз я попитах, дали е била блъсната или паднала, защото има полицай, на който трябва да се съобщават случаите с насилие. Тя каза последно, че е била паднала", това съобщи д-р Владислав Шопов от "Пирогов" .

"След това я изпратихме за ренгенография. Тя съобщи, че няма спомени за случилото се. В кабинета за рентгенография се установи, че има счупване на ръката, което сме констатирали. Установили сме, че това нещо е за оперативно лечение. Насрочена е за консултация в понеделник при началника на клиниката по травматология, за последващо лечение. Имаше придружител с нея, още една жена. След като констатирахме счупването, наместихме ръката", каза още д-р Шопов. 

Лицето придружаващо Инджова не е дало разяснения относно инцидента, добави той.