Откриха мъртва изчезналата олимпийска медалистка

Полицейско куче откри трупа на Бланка Фернандес Очоа край Мадрид

Свят
16:38 - 04 Септември 2019
4075
Откриха мъртва изчезналата олимпийска медалистка

Полицейско куче откри тялото на изчезналата преди седмица в Испания бивша скиорка и олимпийска медалистка Бланка Фернандес Очоа, съобщи АВС. Това е станало към 13 ч. местно време днес (14 ч. българско време), като агенция ЕФЕ потвърди, че става дума именно за бившата спортистка. 

За последно 56-годишната Бланка е била видяна жива на 24 август в Аравака, Мадрид. 5 дни по-късно нейното семейство, чрез дъщеря й Оливия Фреснеда, обяви за изчезването й. Оттогава започна издирване, в което участваха стотици полицаи и доброволци.

Трупът на Бланка Фернандес Очоа е открит в район край Мадрид, където местен човек съобщи, че я е виждал на 24 август. Именно благодарение на неговия сигнал търсенето се съсредоточи в този район. 

Миналата неделя братът на Бланка - Луис, намерил нейния Мерцедес А-класа на паркинг в парка Лас Деесас. Тъй като сестра му обичала да излиза на екскурзии без мобилен телефон, роднините се разтревожили за евентуален инцидент, при който тя не е успяла да повика помощ. Другата версия бе, че Бланка Фернандес Очоа сама е пожелала да изчезне.