Отложиха делото срещу голям измамник

Новини
15:12 - 29 Ноември 2021
1490
Отложиха делото срещу голям измамник

Районният съд в Пловдив отложи делото срещу Ангел Караматев, обвинен за голяма измама.

Мъжът е обвинен в това, че поддържал заблуда у приятелката си, за периода от 29.03.2018 година до 14.06.2018 година, че се нуждае от различни суми, златни предмети и мобилни телефони, като в последствие успял да я измами за сумата от близо 36 500 лева.

Подсъдимият Ангел Караматев се свързал с пострадалата Атанаска Спасова чрез интернет сайт за запознанства. Започнали комуникация, като същият се представял с чуждо име и твърдял, че притежава охранителна фирма, което нямало нищо общо с действителността. Постепенно се сближил с пострадалата и започнали да се виждат всеки ден.

При една от срещите им подсъдимият казвал, че има бизнес отношения с богат чужденец, който имал намерение да развива дейност в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане, че му е необходим скъп мобилен телефон, друг път, че му е необходимо да събере сума от 10000 лв. за лечение на дете на негов приятел в чужбина, че поради срещите си с пострадалата е прекратил договор с охранявано от фирмата му лице и поради тази причина следвало да заплати неустойка в размер на 13 000 лв., че е иманяр и че за да заработи металотърсача му е необходимо определено количество злато и т.н.

По този начин, лъжейки я за определени факти и обстоятелства, той получавал пари и вещи със значителна стойност, не само от нея, а в случаите, когато тя нямала нужните средства, я карал да иска различни суми от нейните родители и приятелки. Така постепенно сумата, която успял да вземе от нея, набъбнала до общо 36 493,07 лв.

Делото днес бе насрочено в разпоредително заседание, но адвокатът му поиска отлагане. Причината, която изтъкна бе, че не е успял да се запознае добре с материалите по делото, тъй като от от няколко дни е поел защитата. Едва вчера е успял да се свърже с родителите на Ангел и не е имал време да подготви адекватно защитата си.

Съдията по делото отбеляза, че това е четвъртият поред защитник на подсъдимия. Другите трима са се отказвали.
Делото бе насрочено за 19 януари 2022 година, от 10.30 часа.