Отмъкнаха златото на украинка

Общество
11:13 - 09 Май 2022
2706
Отмъкнаха златото на украинка

28-годишен помориец е задържан за грабеж над 63-годишна украинка в Несебър, събощиха от Областната дирекция на МВР Бургас. 

Инцидентът е станал на 2 май, а извършителят е задържан няколко дни по-късно.

Помориецът издебнал украинката, блъснал я и издърпал от врата й златно колие, което тежало около 3 грама. Задържан е при съвместни действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление Несебър. Той е с криминално досие, осъждан, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева.

 Ограбените вещи са намерени и иззети. Намай спрямо 28-годишния мъж е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Бургас. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на помориеца продължава, възможно е той да е извършил и други грабежи, допускат разследващи.

Нападението над украинката е поредният инцидент с бежанци от войната, след като в неделя неизвестен стреля срещу украински деца в Свети Влас, а няколко дни по-рано колата на млада украинка с малко дете осъмна със забита кирка в предния капак в Бургас.

Заради зачестилите случаи и наближаващия туристически сезон, когато целият криминален контингент от страната пристига по морето, от полицията заявиха, че са засилили мерките за сигурност на местата със засилено присъствия на украински бежанци. А от прокуратурата ги призоваха да бъдат бдителни и да съдействат на правоохранителните органи.