Отплата: Крокодили изяли прочут бракониер

Южноафриканският ловец Скот ван Зил избил десетки защитени видове животни

Новини
14:53 - 04 Август 2020
2935
Отплата: Крокодили изяли прочут бракониер

На много места в Африка бракониерството е истински проблем. Ловците се промъкват в резервати и убежища, за да убият животни за специфични "скъпоценни" части, като роговете от слонова кост на слонове и носорози. Легалният лов, известен още като "трофеeн" лов, предимно направен за спорт и развлечения, е също толкова проблемен.

Животните не позволяват лесно на ловците, легални или не, да влязат на тяхна територия и да ги убият. Не, често те се бият до последно, а понякога печелят. В този случай прочут южноафрикански ловец на трофеи е бил изяден от крокодили на лов в Зимбабве, пише Канал 3.

През 2017 г. южноафриканският ловец Скот ван Зил изчезна, докато беше на лов. Известен с организирането на ловни пътувания за чуждестранни клиенти, смята се, че е бил изяден от крокодили на брега на река Лимпопо.

Той бил придружен от глутница кучета и Зимбабвийски тракер, но двойката влезе в противоположни посоки към храста. Кучетата се върнаха в лагера си без ван Зил, който беше оставил различни вещи вътре в камиона. Изпратени са спасителни екипи, както и хеликоптери, тракери и водолази в опит да го намерят.

В крайна сметка следите му бяха намерени, водещи до брега на реката, където е намерена раницата му. Това, което те смятат за човешки останки, са намерени във вътрешността на два крокодила в реката, които са тествани от криминалисти, за да определят дали принадлежат на Ван Зил или не.

Уебсайтът му посочва, че е извършил множество разходки с цел лов, изброявайки слонове, синия дуикер, биволи, носорози, лъвове, леопарди и антилопи като целеви животни.