Отварят за фенове тайната градина на Джон Ленън

"Ягодовите поля" станаха известни благодарение на сингъла, написан за "Бийтълс"

Новини
17:41 - 18 Септември 2019
5043
Отварят за фенове тайната градина на Джон Ленън

Тайната градина от детството на бившия член на "Бийтълс" Джон Ленън, възпята в песента му "Strawberry Fields Forever", отваря врати в Ливърпул, предаде Франс прес.

Става дума за градина, която обграждала сиропиталище, държано от Армията на спасението в ливърпулския квартал Уолтън. Тези "ягодови поля" станаха известни благодарение на психедeличния сингъл, написан за "Бийтълс" от Ленън и излязъл през 1967 година. Като дете той прескачал през оградата на парка от задния двор на леля си и тук си играел с другите деца. Това място е било нещо като светилище в детството на Джон, който търсел уединение и спокойствие . Той е бил отгледан от леля си, въпреки че родната му майка Джулия живеела наблизо, преди да загине в автомобилна катастрофа, когато той става на 18 години.

През червените врати на "Strawberry Fields" ще преминават годишно 60 хиляди почитатели на Ленън и Ливърпулската четворка. Освен разходка в парка, на посетителите ще се предлага и изложба, свидетелстваща за връзката на легендарния музикант с това място.

Парчето "Strawberry Fields Forever" излезе като сингъл през 1967 година. На другата страна на плочата фигурираше песента "Penny Lane". Ленън написва хита си по време на снимки в Испания. Той е бил записан по време на работата над албума "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band" но не влиза в него. Песента бележи преминаването на "Бийтълс" от класическата поп музика към по-сложно звучене, което включва и някой необичайни инструменти като мелотрона и индийски ситар.