Отвличаш самолет заради жена - лежиш в затвора до края на дните си

Индиец искал да убеди любовницата си, която била стюардеса, да напусне работата си и да се установи с него

Новини
22:50 - 12 Юни 2019
2655
Отвличаш самолет заради жена - лежиш в затвора до края на дните си

Бизнесмен, който отправил фалшива заплаха да отвлече самолет, за да убеди любовницата си да напусне работата си и да се установи с него, е осъден на доживотен затвор от индийски съд за борба с тероризма.

Съдът в Ахмедабад намери Бирю Сала за виновен във вторник за това, че е поставил писмо със заплахата в тоалетната на полет на Jet Airways между Мумбай и Делхи през октомври 2017 г.

В бележката се казва, че похитители и бомби са вече на борда и искат самолетът да бъде отклонен към управлявания от Пакистан Кашмир.

Пилотите кацат в Ахмедабад в Западна Индия. 38-годишният Сала, обикновен клиент на бизнес класа в полета на вече несъществуващата Jet Airlines, беше задържан.

Той е първият човек, осъден по новите строги закони против отвличането, който носи минимално доживотна присъда. Максималното наказание е смърт.

Специален съдия М.К. Дейв заяви, че действията на Сала са причинили психически стрес и невъобразима травма на пътниците и екипажа и санкционира осъдения с 50 милиона рупии (178 000 долара).

Тези средства ще бъдат разпределено сред тези на борда, като 116-те пътници ще получат по 25 000 рупии, пилотите - 100 000 рупии и кабинния екипаж по 50 000 рупии.

Сала, който вече е бил женен по това време, тайно сключва брак със стюардеса от Делхи и искал тя да се премести в Мумбай, но тя отказва.