Пак стрелба в US училище!

Един е ранен, заподозреният е арестуван

Крими
22:51 - 22 Октомври 2019
2891
Пак стрелба в US училище!

Поредна стрелба в US школо! Средното училище на Риджуей в Санта Клара, Калифорния, намиращо се на 80 километра северно от Сан Франциско, е затворено след съобщения за стрелба, съобщи Спутник.

Един човек е ранен при стрелбата в гимназията, съобщи полицията, цитирана от "Дейли мейл". Съобщава се, че полицията в Санта Роза е задържала заподозрения. Все още се издирва оръжието на престъплението, предава БГНЕС.

„Тази сутрин имахме стрелба в кампуса на гимназията в Риджуей. В момента имаме заподозрян. Има един пострадал. Понастоящем това не изглежда да е масова престрелка.”, гласи съобщение на полицията в Санта Роза. В полицейското съобщение се казва, че пострадалият е мъж, прострелян в корема.

Няколко училища в района са затворени. В докладите се казва, че на мястото са пристигнали множество въоръжени SWAT екипи. Потребителите на социални медии започнаха да споделят видеоклипове от мястото на стрелбата.

Инцидентът се случва ден, след като Министерството на правосъдието на САЩ заяви в съобщение за пресата, че училищата в Съединените щати ще получат 85,3 милиона долара от федералното правителство на САЩ за безвъзмездни средства за борба с училищните стрелби и други инциденти с насилие.

"Чрез обучение на преподаватели и ученици и чрез подобряване на мерките за сигурност в училище можем да направим училищата и техните общности по-безопасни.“, казва в съобщението генералният прокурор на САЩ Уилям Бар.