Палав дух живее в куклата Елза

 Превръща живота на американско семейство в кошмар

Мистика
16:43 - 23 Януари 2020
7343
Палав дух живее в куклата Елза

Известният анимационен филм на Дисни „Замръзналото кралство” повлича крак за много печелившата индустрия за производство на детски играчки. Най-продавани са куклите, имитиращи главните героини Елза и Анна. С една такава кукла е свързана странна история за вселяване на невидима същност. Случва се на американско семейство в Хюстън, щата Тексас.

Дъщерята Емили получава за рождения си ден кукла като Елза. Куклата е механична, като може да казва отделни фрази и дори да пее. За да прави това, се натиска бутон върху пластмасовото й тяло. Но след известно време куклата Елза спира да прави всичко това. Явно батериите, които са несменяеми, се изчерпват. Емили не иска да се раздели с любимата си играчка и продължава да я държи в стаята си. Но след известно време куклата изведнъж започва да говори и пее, без е натиснат бутона й. Но вече говори и пее не на английски, а на испански.

Родителите на Емили са ужасени, но момичето не дава и дума да се каже за изхвърляне на пластмасовата Елза. Но в навечерието на Коледа преди месец през нощта куклата Елза започва да пищи пронизително. Майката я взима и я изхвърля директно във външната кофа за смет, без да се съобразява с протестите на Емили.

Седмица по-късно сърцето на майката едва не спира от страх, след като тя отваря чекмеджето под дивана и вижда там куклата Елза, която я гледа с живи очи. Този път с унищожаването на мистериозната играчка се заема бащата на Емили. Той слага Елза в  няколко торби за боклук, след това я хвърля в контейнера за боклук и лично проследява как контейнерът е изпразнен в боклукчийския камион.

Семейството въздъхва облекчено и заминава извън Хюстън за коледните празници. Мистериозната кукла напълно е забравена. Но когато семейството се връща у дома, Емили вижда Елза да я чака, опряна в стената на къщата. Така куклата става отново част от семейството, но след няколко дни е пакетирана отново и изпратена с колет в Минесота. Тама живее Крис Хоган, приятел на семейството, който сам предлага помощта си. Въпреки някои съмнения, странна играчка стига до Хоган и той я „настанява” в джипа си. Елза не говори и не пее, докато Крис шофира. Той твърди, че ако странният дух в куклата се прояви, той знае как да е отърве от него.

Потребители на фейсбук обаче смятат, че Хоган е твърде самоуверен. За да се отърве от куклата, в която някакво същество се е вселило (навярно бившата испанка), ще трябва да намери някой, който също като него би желал да вземе доброволно това „съкровище”. В противен случай куклата ще се връща отново и отново, ставайки в същото време все по-агресивна и страшна.