ПЪЛЕН ЦИРК: ПП умува как да свали Рая Назарян! Киро и компания със сензационен ход

Пробутват за председател на парламента Иван Иванов от БСП, а после и за служебен премиер

У нас
15:46 - 06 Август 2024
4763
ПЪЛЕН ЦИРК: ПП умува как да свали Рая Назарян! Киро и компания със сензационен ход

В момента се провежда изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, на който се обсъжда предложение за сваляне на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание, разкри участник в съвета.

Други източници от сбирката съобщават, че за председател на НС се обсъжда кандидатурата на Иван Иванов от БСП, който впоследствие да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Иван Иванов беше предложение на Пламен Орешарски през 2013 г. за заместник-министър на вътрешните работи, но кандидатурата му се оказа злополучна, след като бяха разкрити неговите връзки с групировката СИК в Шумен. Тогава той остана на поста само няколко часа.

Очаква се предложението за Иван Иванов да бъде подкрепено от БСП и от групата на Доган в ДПС.

Освен това се планира Иванов да смени всички министри от служебния кабинет на Димитър Главчев и да назначи за вътрешен министър приближения до Радев Иван Демерджиев и за финансов министър Асен Василев.

На практика това е втората акция за отстраняването на Рая Назарян след тайната среща в петък, провела се в НДК. Тогава източници от ДПС на Доган съобщиха, че в нея освен тях са участвали от ПП-ДБ, БСП, „Възраждане“, „Има такъв народ“. „Целта на тази среща беше да свалим Рая Назарян от председателския пост, искаме да вкараме друг играч и следващият премиер да не бъде близък до ГЕРБ“, заяви тогава участник в срещата, който в момента е депутат от групата на независимите.

Провеждането й бе потвърдено лично и от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов.