Пълнен печен хляб с риба тон (+ домати, тиквичка и сирене)

за 10 порции, 45 мин

Кухня
08:59 - 11 Септември 2024
5434
Пълнен печен хляб с риба тон (+ домати, тиквичка и сирене)

Продукти

1 консерва риба тон в олио – 160 г

5 домата по около 50 г

1 тиквичка – около 250 г

1 плоска питка - около 300 г

сол и черен пипер

100 г жълто сирене по избор – може кашкавал

 

Приготвяне

Изцежда се рибата тон. Намачква се с 2 с.л. от изцеденото олио. Подправя се с черен пипер.

Доматите се разполовяват и се нарязват на филийки.

Тиквичката се настъргва. Сиренето се нарязва на тънки филийки.

Хлябът се разрязва на две хоризонтално. Рибата тон се намазва върху двете половини.

Върху долната половина хляб се разпределят половината домати и половината тиквичка. Подправя се със сол и черен пипер.

Покрива се с филийките сирене. Слагат се останалите домати и тиквичка. Захлупва се с горната половина намазан с риба тон хляб. Увива се в алуминиево фолио.

Пълненият увит хляб се слага в тавичка с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 20 мин.

Развива се фолиото отгоре и се допича още около 5 мин. за хрупкава коричка.

Нарязва се на около 10 парчета.