Пълнени чушки с кайма и сирене
за 2 порции, 40 мин
Продукти
2 много големи червени чушки или 4 по-малки
1/2 връзка магданоз
100 г бяло саламурено сирене
300 г мляно свинско или друга кайма по избор
½ ч.л червен пипер
4 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
1 малка глава червен лук
300 г краставица
300 г чери домати или от големите
3 с.л. лимонов сок
1 щипка захар
Приготвяне
Чушките се разполовяват надлъжно и се изчиства семето.
Магданозът се наситнява.
Сиренето се нарязва на малки парченца или се натрошава.
Каймата се смесва с червения пипер, сол, черен пипер, половината от магданоза и внимателно със сиренето.
Напълват се чушките и се подреждат в тавичка. Поливат се с половината зехтин или олио.
Пече се в загрята умерена фурна около 20 мин.
Обеленият червен лук се нарязва на тънки колелца, обелената краставица и доматите на едри кубчета - ако са чери, само се разполовяват.
Смесват се с останалия наситнен магданоз, лимоновия сок и останалия зехтин или олио. Подправя се със сол и щипката захар и се разбърква.
Със салатата се гарнират пълнените чушки.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.