Пълнени гофрети с кестенов крем

за 4 порции, 50 мин

Кухня
15:13 - 15 Януари 2021
1781
Пълнени гофрети с кестенов крем

Продукти

175 г сварени и обелени кестени

200 мл прясно мляко

80 г захар

1 щипка сол

60 г пудра захар

60 г брaшно

2 белтъка

настърганата кора на 1 портокал – около 1 ч.л.

30 г разтопено, леко хладко масло

по 10 г фино нарязана портокалова и лимонова кора

50 г ситно нарязан тъмен шоколад

250 г рикота или заквасена сметана, изцедено кусело мляко, крем сирене

 

Приготвяне

Кестените се кипват в прясното мляко, 40 г захар и 1 щипка сол под капак на тих огън 10 мин. и се намачкват.

Смесват се брашното, белтъците, настърганата портокалова кора, 50 мл вода и маслото и се разбърква на гладко тесто.

Пекат се около 8 гофрети в уред за печенето им до златисто кафяво. Още горещи вафлите се навиват на кухи ролки и се оставят да изстинат.

Към кестеновото пюре се добавят нарязаната портокалова и лимонова кора, шоколадът, рикотата и останалите 40 г захар.

Гофретите се пълнят с крема и се поръсват с пудрата захар.