Пълнени гофрети с кестенов крем
за 4 порции, 50 мин
Продукти
175 г сварени и обелени кестени
200 мл прясно мляко
80 г захар
1 щипка сол
60 г пудра захар
60 г брaшно
2 белтъка
настърганата кора на 1 портокал – около 1 ч.л.
30 г разтопено, леко хладко масло
по 10 г фино нарязана портокалова и лимонова кора
50 г ситно нарязан тъмен шоколад
250 г рикота или заквасена сметана, изцедено кусело мляко, крем сирене
Приготвяне
Кестените се кипват в прясното мляко, 40 г захар и 1 щипка сол под капак на тих огън 10 мин. и се намачкват.
Смесват се брашното, белтъците, настърганата портокалова кора, 50 мл вода и маслото и се разбърква на гладко тесто.
Пекат се около 8 гофрети в уред за печенето им до златисто кафяво. Още горещи вафлите се навиват на кухи ролки и се оставят да изстинат.
Към кестеновото пюре се добавят нарязаната портокалова и лимонова кора, шоколадът, рикотата и останалите 40 г захар.
Гофретите се пълнят с крема и се поръсват с пудрата захар.