Пълнени пържоли с пиперена царевица
за 6 порции, 40 мин
Продукти
1 консерва царевица – около 300 г
2 ч.л. едър червен пипер – лют или сладък
100 г чедър или друго жълто сирене – може кашкавал
3 двойно дебели свински котлета – по около 500 г с кокалa
едра сол
3 с.л. зехтин или олио
1 лайм или ½ лимон.
Приготвяне
Половината отцедена царевица се пасира. Смесва се с останалата царевица и 1 ч.л. едър червен пипер. Добавя се сиренето, настъргано на ситно.
Срязват се котлетите хоризонтално, но не до края – да се получи джоб.
Напълват се с царевичната смес и се закопчават с клечки за зъби. Посоляват се и се поливат с 2 с.л. зехтин.
Пълнените пържоли се пекат първо на много гореща скара по 2 мин. от всяка страна.
Допичат се на по-слаб огън около 15-20 мин. като се обръщат няколко пъти.
Свалят се от скарата, поръсват се с останалите зехтин и червен пипер, сол и сока от лайма.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.