Пълнени пържоли с пиперена царевица

за 6 порции, 40 мин

Кухня
13:04 - 30 Септември 2020
3468
Пълнени пържоли с пиперена царевица

Продукти

1 консерва царевица – около 300 г

2 ч.л. едър червен пипер – лют или сладък

100 г чедър или друго жълто сирене – може кашкавал

3 двойно дебели свински котлета – по около 500 г с кокалa

едра сол

3 с.л. зехтин или олио

1 лайм или ½ лимон.

 

Приготвяне

Половината отцедена царевица се пасира. Смесва се с останалата царевица и 1 ч.л. едър червен пипер. Добавя се сиренето, настъргано на ситно.

Срязват се котлетите хоризонтално, но не до края – да се получи джоб.

Напълват се с царевичната смес и се закопчават с клечки за зъби. Посоляват се и се поливат с 2 с.л. зехтин.

Пълнените пържоли се пекат първо на много гореща скара по 2 мин. от всяка страна.

Допичат се на по-слаб огън около 15-20 мин. като се обръщат няколко пъти.

Свалят се от скарата, поръсват се с останалите зехтин и червен пипер, сол и сока от лайма.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.