Панакота с кафе и фъстъци
за 6 порции, 30 мин
Продукти
400 мл течна сметана за разбиване
100 мл силно кафе
60 г захар
1 шушулка ванилия или 2 пак. ванилова захар
6 листа желатин или 1 пак. на гранули
4 с.л.печени фъстъци
Приготвяне
Остъргват се семенцата от разрязаната по дължина шушулка ванилия.
Кипват се със сметаната и захарта и се вари на тих огън около 8 мин.
Добавя се горещото кафе и се маха от котлона.
Желатинът се накисва в студена вода да набъбне. Добавя се в горещия крем и се разбърква да се разтвори. Оставя се да изстине като се разбърква често.
Разпределя се в купички и се слага в хладилника да се стегне за около 6 часа.
Гарнира се с печените фъстъци.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.