Панакота с кафе и фъстъци

за 6 порции, 30 мин

Кухня
16:30 - 13 Юни 2019
936
Панакота с кафе и фъстъци

Продукти

400 мл течна сметана за разбиване

100 мл силно кафе

60 г захар

1 шушулка ванилия или 2 пак. ванилова захар

6 листа желатин или 1 пак. на гранули

4 с.л.печени фъстъци

 

Приготвяне

Остъргват се семенцата от разрязаната по дължина шушулка ванилия.

Кипват се със сметаната и захарта и се вари на тих огън около 8 мин.

Добавя се горещото кафе и се маха от котлона.

Желатинът се накисва в студена вода да набъбне. Добавя се в горещия крем и се разбърква да се разтвори. Оставя се да изстине като се разбърква често.

Разпределя се в купички и се слага в хладилника да се стегне за около 6 часа.

Гарнира се с печените фъстъци.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.