Панирани пръжки с корнфлейкс

за 4 порции, 20 мин

Кухня
11:30 - 10 Февруари 2021
3058
Панирани пръжки с корнфлейкс

Продукти

600 г шарено свинско месо - например обезкостени свински гърди

2-3 яйца

3-4 с.л. прясна галета – хлебни трохи

корнфлейкс

сол

олио ли зехтин за пържене

 

Приготвяне

Свинските гърди се нарязват на по-дебели филийки и се изпичат на скара или в загрята фурна на 180 градуса до хрупкавост.

Нарязват се напречно на няколко парчета.

Всяка пръжка се потапя в разбитите яйца, а след това в леко натрошения корнфлейкс, смесен с прясната галета.

Пържат се в сгорещената мазнина до златистокафява хрупкава коричка.