Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота!

Републиканецът е срещу миграцията, а демократът - за абортите

Актуални новини
18:30 - 14 Септември 2024
1399
Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота!

Папа Франциск смята, че и двамата кандидати за президент на САЩ са "срещу живота" заради антиимигрантската политика на Доналд Тръмп и подкрепата на Камала Харис за правата на абортите.

"И двамата са против живота. Този, който изхвърля мигранти, и този, който убива деца. И двамата са против живота", каза Франциск пред репортери на борда на самолета си, завръщайки се в Рим след 12-дневна обиколка в Азия. „Аз не съм американец и няма да гласувам там. Но нека бъде ясно: както изпращането на мигранти, така и липсата на възможност на мигрантите да работят или да бъдат приети е грях, сериозно е“, каза той.

Бившият президент Тръмп обеща да арестува нелегалните имигранти и да ги депортира, ако се върне в Белия дом на предстоящите избори през ноември. Той също така проправи пътя за отмяна на Върховния съд на САЩ през 2022 г. на делото Роу срещу Уейд от 1973 г., което направи аборта национално право на жените – право, което Харис обеща да възстанови.



"Човек трябва да избере по-малкото от двете злини. Кой е по-малкото зло? Тази дама или този господин? Не знам. Всеки трябва да помисли и да вземе това решение според съвестта си", каза Франциск.