Първо в Lupa.bg: Арестуваха убиеца на Кънчо от Новачене, в двора му било пълно с кости

Трупът е бил горен върху килим

Общество
17:17 - 15 Май 2024
9485
Първо в Lupa.bg: Арестуваха убиеца на Кънчо от Новачене, в двора му било пълно с кости

Убиецът на 57-годишния Кънчо от Новачене е арестуван в София, където живее, научи Lupa.bg от жители на селото. В двора на къщата му в Новачене са намерени кости, които се предполага, че са на жертвата му. Тепърва ще се прави ДНК анализ, за да се установи чии са.

Вероятно трупът на Кънчо е бил обгорен, тъй като криминалистите са намерили в къщата на арестувания мъж запален килим.

„Костите са били намерени в тревата в имота му. Говори се, че имало още останки в местността Чуклата. Ръце и крака обаче досега не са намерени, затова не може на 100 процента да се каже, че са на Кънчо. Ние предполагаме, че костите са негови, тъй като не бяхме го виждали от няколко дни“, разказаха пред медията ни съселяни на мъжа.

По думите им, Кънчо е тънел в мизерия. „Това, в което живееше, не можеше да се нарече къща. Нямаше прозорци, а вътре - мръсотия. Къщата на предполагаемия му убиец беше малко по-стегната. Двамата се познаваха и се виждаха. Вероятно за нещо са се скарали и се е стигнало до убийство“, разказаха хора от Новачене.

От МВР съобщиха, че вчера за общодържавно издирване е обявен 57-годишен мъж от село Новачене, за когото било заявено, че е в неизвестност от няколко дни.

От държавното обвинение съобщиха, че се работи по версия за извършено убийство. Намерени са кости, които са иззети и предадени за експертиза, която трябва да уточни дали са човешки.