Първо в Lupa.bg: Атанас Киряков от ОМО „Илинден” зове Пиринска Македония да стане автономна, Скопие го подкрепи

Макето от Благоевград от години нарушава Конституцията на България

Общество
17:00 - 07 Октомври 2024
4199
Първо в Lupa.bg: Атанас Киряков от ОМО „Илинден” зове Пиринска Македония да стане автономна, Скопие го подкрепи

Атанас Киряков от нерегистрираната организация ОМО „Илинден” – Пирин призовава чрез фейсбук България да бъде разцепена, сочи проверка на Lupa.bg. Той настоява Пиринска Македония да се откъсне от територията на страната ни и да стане автономна.

 „Штом може да има на Балканите държава Косово, ке дойде ден и Пиринска Македония да стане Автономна държава”, пише в социалната мрежа Киряков.

Дали е нормално и законно да се отправят призиви против териториалната цялост на независима държава?! Дали затова ОМО „Илинден” все още не е регистрирана?!

Заради призивите на Киряков властта в Скопие иска страната ни да регистрира ОМО „Илинден”. Това обаче едва ли някога ще стане, тъй като уставът на организацията е против Конституцията ни и всичко българско.

Атанас Киряков е македонец, който живее в Благоевград. Заради възгледите си той няма приятели сред българите в родния му град. Именно за това той е маргинализиран и избягван от съгражданите си. Това обаче вместо да преобърне позициите му спрямо страната, която в момента е негов дом, той продължава да работи против нейните интереси. Докога ли родните институции ще си затварят очите за безобразията на македонеца?!

ОМО „Илинден“ – Пирин е вписана за кратко като политическа партия, но през февруари 2000 г. регистрацията й е прекратена, след като Конституционният съд определя дейността ѝ за противоречаща на Конституцията и „насочена срещу териториалната цялост на страната“. ОМО Илинден-Пирин е член на европейската лява регионалистка партия Европейски свободен алианс.