Първо в Lupa.bg: Блокада с трактори на парламента след изборите: Превозвачи натискат за кабинет

Ще махнем техниката, едва когато има бял дим, твърдят от бранша

У нас
17:29 - 18 Октомври 2024
2457
Първо в Lupa.bg: Блокада с трактори на парламента след изборите: Превозвачи натискат за кабинет

Превозвачи от цялата страна се събират пред парламента веднага след изборите на 27 октомври. Те ще струпат трактори, камиони и автобуси пред Народното събрание, за да накарат новите депутати да съставят кабинет, съобщиха пред Lupa.bg представители на транспортния бранш.

„Депутатите ще бъдат обградени и няма да им позволим да излязат навън, докато не се разберат. Техниката ще я махнем, едва когато видим бял дим“, разкриха намеренията си превозвачи.

 „Искаме държава с правителство, а не нови избори. Политическата нестабилност влияе зле на работата ни. В годините, в които сме имали работещ кабинет, не сме имали проблеми по границите, а сега навсякъде ни скъсват от проверки“, разказва превозвач.

Своите намерения хората от транспортния бранш са споделили вече на бившия премиер Бойко Борисов. Дали той е взел думите им насериозно предстои да видим.

Досега протестите в страната бяха против една или друга власт. За пръв път народното недоволство ще бъде насочено към това да има такава. През 2013 г. излизането на хората на улицата доведе до оставката на Бойко Борисов, а през 2014 г. на Пламен Орешарски.