Първо в Lupa.bg: Човек на ГЕРБ лъсна като протестиращ

Общество
15:24 - 09 Декември 2020
5809
Първо в Lupa.bg: Човек на ГЕРБ лъсна като протестиращ

Гербаджията Пламен Даракчиев, главен експерт в администрацията на район „Слатина“, където районен кмет е Георги Илиев от ръководството на „Да, България“, е един от най-редовните на протестите срещу... ГЕРБ. Новината сподели ексклузивно пред Lupa.bg източник от общинското ръководство на „Слатина”.

Пламен Даръкчиев от е добре позната фигура от близкото минало. Преди назначаването му в общината няколко години се подвизаваше в отдела на вездесъщата Веска Георгиева в Столичния инспекторат.

Към ден днешен Пламен Даракчиев не ходи на работа, но за сметка на това ежемесечно чинно получава своята заплата. През работно време присъства на всички протести, даже беше арестуван при една от блокадите на Орлов мост, твърди източникът на Lupa.bg.

Драмите в софийската община обаче не приключват с Даракчиев. Тодор Николов, трети мандат зам.-кмет от ГЕРБ, дясна ръка на новия Георги Илиев от „Да, България”, бил в тесни връзки с другия зам.-кмет на управляващите Милчо Михайлов. През 2019-а през строителната фирма на жена му „Пробилдерс” ООД, с която Слатина има сключени договори за ремонтни дейности, Николов станал инициатор на много обществени поръчки за ремонт на пътища, където поставил пък близки свои фирми. Според непотвърдената информация врътката инкасирала приход от близо 1 млн. лева.

През Николов минавали и проектите за ремонт на училища, детски градини, общински имоти, пътни настилки и тротоари.

Очаквайте продължение на драмите в „Слатина” единствено в Lupa.bg