Първо в Lupa.bg: Цвета Караянчева забрани на журналист да влиза в НС

Димитър Байрактаров е с отнет достъп до парламента, хванал високопоставена служителка да пуши в коридорите

Политика
16:40 - 01 Октомври 2019
10218
Първо в Lupa.bg: Цвета Караянчева забрани на журналист да влиза в НС

Потрошената в катастрофа шефка на Народното събрание Цвета Караянчева по време на болничния си забрани на журналиста и тв водещ по „Евроком” Димитър Байрактаров да отразява работата на парламента. Пред Lupa.bg екс депутатът се учуди с какво е толкова важен, че Караянчева изготвя от болничното легло документи, касаещи работата му.  

Караянчева за втора година отказала достъп на Димитър Байрактаров в парламента. В сегашните си мотиви тя посочила, че журналистът снимал служители на администрацията, което било незаконно. Тв водещият обясни, че това е станало през 2018 г. и затова вече има отказан достъп до парламента.

Тв водещият разказа, че направил забележка на високопоставена служителка от парламента да не пуши в сградата. След като тя му казала да си гледа работата, операторът я е заснел, а Байрактаров показал кадрите на Караянчева. Вместо да бъде наказана служителката нарушител на закона, било забранено на Байрактаров да ходи в парламента.

Тъй като пропуск за парламента се издава всяка година, а Байрактаров е бил с отнет документ за миналата 2018-а, е логичен въпросът как и кога е нарушил реда в сградата на Народното събрание през 2019 г., като той не е стъпвал там. Заради тези внушения и заради забраната му да посещава институцията Байрактаров обмисля да заведе дело в съда за нарушени права по силата на Българската конституция и Конвенцията за правата на човека.

„Пожелавам на г-жа Караянчева скорошно оздравяване и дано влага същата енергия за решаване на проблемите на гражданите, каквато вложи в моята забрана за достъп до Народното събрание”, отсече журналистът.