Първо в Lupa.bg: Гнусна измама с Бербатов (ВИДЕО)

Общество
20:00 - 22 Септември 2020 (обновена)
5516
Първо в Lupa.bg: Гнусна измама с Бербатов (ВИДЕО)

От дни социалната мрежа фейсбук е залята с гнусна измама с лика на футболната ни звезда Димитър Бербатов, на която се връзват стотици, сочи проверка на Lupa.bg. 

По наша информация схемата е организирана от тайландци, които печелят стотици хиляди от балъци като нашите. Какво представлява тя? 

Всяка вечер нова фейсбук страница с името на бившия национал публикува "на живо" видеоклипове с реалния образ на Бербо, в добавка с менте лотария, от която потребителят да спечели 10 или 20 или дори 300 хиляди лева. За целта интернет зомбито, повярвало в томболата, трябва да разпространи въпросното "предаване" във възможно най-много групи, независимо дали публични или затворени и да "отгатне" чии са очите на голмайстора от заложените няколко опции. 

Оказва се, че въпреки измамата да е очевидна, хиляди коментират и пресподелят въпросните лайв включвания и явно са склонни и да дадат по някой долар, който впоследствие хитреците им искат, за да им преведат обещаните 300 бона. 

Клиповете се въртят както в протестърските групи, така и в редица политически форуми, майчински групи и сборове на майстори, строители, автомобилни търговци и онлайн базари за стоки. Същите измами се ползват засега и с ликовете на бившата вицепремиерка Даниела Бобева, на Слави Трифонов, на Мария Игнатова и екс изгората й Димитър Рачков, а от последните минути и с този на Васил Божков, разкри още нашата проверка.

Редакцията на Lupa.bg призовава: Не се хващайте на тази въдица!