Първо в Lupa.bg: Хижарят Димитър Георгиев е отвлечен

Новини
18:09 - 11 Декември 2020
9726
Първо в Lupa.bg: Хижарят Димитър Георгиев е отвлечен

Издирваният Димитър Георгиев от София, който изчезна от хижа „Ловна” над Паничище, е отвлечен. По тази версия работи прокуратурата, съобщи пред Lupa.bg говорителят на Районна прокуратура Емил Павлов. 

Образувано е досъдебно производство и се провеждат множество процесуални-следствени действия по издирването на мъжа. До момента той не е намерен, допълни прокурор Павлов. 

Вече повече от седмица полиция, близки и доброволци издирват 53-годишния Димитър Георгиев, който работил отскоро в хижа „Ловна” над Паничище. Миналата събота той напуснал хижата и оттогава следите му се губят.

“Димитър го наех на работа в хижата по обява в сайт за предлагане и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да отида да го взема от село Марица", обясни управителят на хижата Иван Попов.

Отидох, взех го оттам и го закарах на „Ловна”. Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си тръгнах за София. Аз съм редактор на списание за екстремни спортове и живея и работя в София", разказа управителят Иван Попов.

"От вторник до събота се обаждах на работниците на хижата да попитам как се справя с работата новият работник, казаха ми, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал. През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал. Казах на дъщеря му и сина му за това. Те са му звънели по телефона, но той е бил изключен. Като са разбрали, че баща им не е при нас, са организирали издирване, в което са се включили и хора от хижата. Аз отидох също и им показах пътищата, по които евентуално може да е тръгнал. Помагах в издирването, за да се открие по-бързо", обясни Павлов.

По думите му полица са обискирали хижата и са бъркали в багажа на трийсетината гости. "Ние нямаме вина, жалко за човека, но той си е тръгнал жив и здрав от хижата", допълни управителят.