Първо в Lupa.bg: И децата от 1-и до 4-и клас минават онлайн

Новини
17:15 - 10 Март 2021
7977
Първо в Lupa.bg: И децата от 1-и до 4-и клас минават онлайн

Най-малките ученици от първи до четвърти клас ще бъдат пуснати от понеделник в онлайн обучение, научи Lupa.bg. По-рано днес стана ясно, че със своя заповед кметът Йорданка Фандъкова праща децата от 5 до 12 клас към обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).

Сега наред са и най-малките. Учителите от столичното 43-то училище отсега предупреждават родителите, че децата им вероятно ще учат дистанционно от началото на другата седмица.

Подобно е положението и в други училища. Това се случва по решение на директорите на учебните заведения.

Причина е големият ръст болни деца във всеки един клас и отговорността, която носят ръководителите на школата. В 43-то ОУ отсъстват средно от 8 до 10 деца в клас.

Данните сочат, че заболеваемостта от коронавирус при децата се увеличава драстично.

Предполага се, че другата седмица ще бъде взето решението, абсолютно всички деца да преминат онлайн, а не както е сега при по-големите - 2 седмици присъствено, 1 месец онлайн.

Проблемът е за родителите, защото те са на работа и няма кой да гледа хлапетата им. Повечето работодатели не се съобразявали с родителите и искали служителите си на работа. Статистика показва, че учителите също се страхуват и не желаят да водят часовете присъствено.