Първо в Lupa.bg: Камен Костадинов пребори Covid-19

Общество
18:10 - 22 Юни 2020
11417
Първо в Lupa.bg: Камен Костадинов пребори Covid-19

Бившият депутат от Камен Костадинов пребори Covid-19, научи Lupa.bg от свой източник във Военна болница - София. Настоящият член на Изпълнителния комитет на БФС е изписан от медицинското заведение миналата седмица и вече се възстановява вкъщи, обясни нашият информатор в бяла престилка.

Не е ясно къде се е заразил екс депутатът, версията е, че е пипнал вируса покрай работата си в Изпълкома на Футболния съюз.

До момента от политиците вируса лепнаха дългогодишният народен представител от ДПС и председател на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов, председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова. С корованирус е и екс народният избраник от БСП Янаки Стоилов.

По-рано днес стана ясно, че ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени с по 3000 лева заради проведените през този и миналия уикенд партийни събрания с неспазване на противоепидемичните мерки. Новината обяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на брифинг в здравното министерство.

Именно след събирането на много хора без маски на пленум преди седмица се зарази социалистът Янаки Стоилов, заради когото тестват цялото БСП, а управляващата партия се събра в зала в Стара Загора за среща с Бойко Борисов отново без маски и без спазване на дистанция между хората.

Санкцията, която налага сега РЗИ, е, за да не бъдат обвинявани контролните органи на здравните власти, че проявяват изборност, тъй като от днес решението на Националния оперативен щаб и МЗ е да се наложи засилен контрол навсякъде.

„Към трите Д (дезинфекция, дистанция и дисциплина), ние мислим, че е време да добавим и К - контрол”, заяви доц. Кунчев.