Първо в Lupa.bg: Копейкин праща Карбовски евродепутат? (ВИДЕО)

Първоначално фаворит на Коцето да води листата на "Възраждане" за Брюксел беше Петър Волгин

Политика
16:30 - 20 Март 2024
9234
Първо в Lupa.bg: Копейкин праща Карбовски евродепутат? (ВИДЕО)

Доста любопитно видео, на което маститият някога журналист Мартин Карбовски е спипан от камерата на Би Ти Ви да се изхлузва от офиса на "Възраждане" зад гърба на Костя Копейкин, взриви социалните мрежи. Според източници на Lupa.bg известният телевизионер е гостувал на Костадинов не да си уговорят поредното интервю, а да обсъждат вклюването на журналиста в евролистата на прокремълските псевдонационалисти.

Както вече писахме, първоначално фаворит на Коцето да води листата на "Възраждане" за Брюксел като представител на гражданската квота беше Петър Волгин. Предложението му е било отправено лично от лидера Костадин Костадинов още преди няколко месеца, но водещият поискал известно време да размисли и На Костя му писнало да го чака. А и разбрал, че скандалният водещ води паралелни преговори с БСП.

Така Копейкин насочил вниманието си към Карбовски, с когото ако не крепка дружба, напоследък ги свързва поне добро познанство.

"Мартин е изключително популярен журналист, силно разпознаваем сред по-младите и активни хора. Той може да събере както проруски, така и образован градски електорат, разочарован от системните партии", разяснявал Костя на съпартийците си.

Копейкин напълно сериозно смятал на предстоящите избори за европейски парламент "Възраждане" да е ако не първа, то поне втора политическа сила - след ГЕРБ-СДС, изпреварвайки "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които може да се явят отделно. За целта националистите планират водач да им е силно разпознаваемо лице, а не някой от верните хора на вожда, които нямат представителство и ценз за Брюксел.