Първо в Lupa.bg: Корнелия хвърля оставка, стяга се за избори

Политика
13:59 - 28 Април 2022
13244
Първо в Lupa.bg: Корнелия хвърля оставка, стяга се за избори

Корнелия Нинова хвърля оставка и започва да готви за предсрочни избори! Вицепремиерът в четворната коалиция на „Продължаваме промяната” е заповядала пълна мобилизация на БСП структурите, за да е готова Столетницата за поредния извънреден вот, разкри ексклузивно пред Lupa.bg източник от „Позитано” 20.

„На 4 май, сряда, първият работен ден след Великденската ваканция, парламентът ще гласува доставката на оръжия за Украйна, всички партии са „за” без Корнелия и Копейкин. Към момента от партиите в парламента за изпращане на оръжие на Киев официално се обявиха „Продължаваме промяната”, „Има такъв народ” и „Демократична България”, както и опозиционните ГЕРБ и ДПС”, припомни източникът на Lupa.bg.

„Очаквам след като гласуването мине в парламента, Корнелия да си подаде оставката като вицепремиер и министър на икономиката и индустрията и да тръгне да работи за нови избори. Целта е да опита да „спаси“ потъващата си партия, като флиртува с левите избиратели със своето категорично неодобрение на оръжейните доставки за Украйна.

Нинова вече е определила и врагове №1 на БСП – президентът Румен Радев и партията на Кирил Петков „Продължаваме промяната”, която, според соцлидерката, е смазала Столетницата с помощта на държавния глава”, уточни запознатият с драмата социалист.