Първо в Lupa.bg: Марешки е състудент на руския премиер! (ВИДЕО)

Политика
14:30 - 31 Януари 2020
8860
Първо в Lupa.bg: Марешки е състудент на руския премиер! (ВИДЕО)

Веселин Марешки е състудент с новия руски премиер Михаил Мишустин! С новината се похвали пред Lupa.bg депутат от партия ВОЛЯ, пожелал анонимност от вродена скромност. Варненецът и премиерът на най-голямата страна в света са учили заедно в Московският държавен технологичен университет „Станкин“, един от водещите руски технически институти, основан през 1930 г. STANKIN е съкращение от Stanko-Instrumentalniy, което означава машини и инструменти.

Новият руски премиер Михаил Мишустин

Благата вест потвърди лично партийният лидер, който преди минути качи на стената си във фейсбук следното съобщение:

Попаднах на много любопитно видео. Знаете, че съм завършил математическа гимназия тук и инженерни науки в Москва. С новия руски премиер Мишустин сме състуденти от МГТУ „Станкин”. Специално ще го поздравя за високия пост!

Във видеото той казва много хубави думи за нашия университет и за подготовката, която дава. „Това, което отличава випускниците от „Станкин” в сравнение с други университети е, че когато предприемат нещо, задължително ще го обмислят в детайли и ще предвидят резултатите”! Наистина там получихме много знания и изградихме качества, за да успеем в живота!

Михаил Мишустин и Владимир Путин

53-годишният Михаил Мишустин е роден Москва. Инженерът по образование замени на премиерския пост Дмитрий Медведев, който заяви, че правителството му подава оставка след обявените от Владимир Путин сериозни конституционни промени.

През последните години Мишустин бе начело на данъчната служба в Русия, където постигнал сериозни успехи, според държавните медии.

„Той създаде най-добрата система за събиране на данъци в света”, заяви държавната телевизия „Россия 24” минути след анонса на номинацията му.

Мишустин завършва висшето си образование през 80-те години на миналия век в МГТУ „Станкин” и постъпва на работа в руската администрация през 1998 г. като заместник-директор на данъчната служба, заемайки паралелно поста на заместник-министър за данъчната политика.

Впоследствие кариерата му продължава в няколко правителствени агенции: от 2004 г. работи във федералната служба по кадастъра, а три години по-късно постъпва в службата, натоварена с управлението на специалните икономически зони, създадени с цел привличане на чуждестранни инвестиции.

Мишустин е семеен и има три деца. През 2015 г. той бе поставен на 54 място в списъка на сп. „Форбс” на най-добре платените служители в Русия с доход от 183,31 милиона рубли (2,7 милиона евро).