Първо в Lupa.bg: Нова мода - ваучери за подкуп на катаджиите

Новини
09:45 - 17 Април 2020
6634
Първо в Lupa.bg: Нова мода - ваучери за подкуп на катаджиите

Нова мода се вихри между шофьори и пътни ченгета от близо месец, научи Lupa.bg от столичен катаджия. Вместо традиционната двайсетолевка, тарикати връчват на органите на реда талон за безплатно пазаруване. 

Все по-изобретателни стават водачите в издънка, като чрез ваучер те се надяват да минат по-леко в съда, защото едно е да си дал пари на катаджия, друго е да си му връчил едно талонче. Пред съда те доволно обяснявали, че това не е подкуп, а жест към тежката работа на фуражките. 

Ваучерите, с които се снабдявали пътните ченгета били на стойност максимум 50 лева, съвсем рядко баровци връчвали по-голяма цифра. 

В последната година все по-често има задържани за подкуп шофьори, именно заради това явно част от тях решили да прибегнат до по-модерния начин да избегнат акт и отнемане на точки. 

С условна присъда с глоба (обикновено 500 лева) до половин година затвор се разминават тарикатите, които бутат пари на служителите с бели шапки. Най-честите банкноти, които влизат в действие са тези от 20 и 50 лева. По 100 лева вадили баровците със скъпи коли, защото за тях било унижение да връчат по-слаба банкнота. 

Задържат се предимно шофьорите, които предлагат подкуп. Имало е все пак и доста редки случаи, при които пътни ченгета са спипани да прибират двайсетолевки.