Първо в Lupa.bg: Още 9 депутати напускат Слави?

Ексклузивно
19:02 - 13 Юни 2022
21346
Първо в Lupa.bg: Още 9 депутати напускат Слави?

След като днес 6 депутати от "Има такъв народ" публично застанаха срещу лидера си Слави Трифонов и обявиха, че напускат партията и парламентарната група и ще подкрепят правителството, до дни още народни представители от партията ще се дистанцират от Дългия, научи Lupa.bg. Нашият сайт пръв написа - още миналата сряда, че тече разцепление в ИТН. Въпреки че тогава всички отричаха, днес разкритията ни се потвърдиха.

На този етап "Има такъв народ" официално напускат Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков и Георги Георгиев. Според източника ни, до няколко дни още 8 или 9 депутати от "Има такъв народ" ще се присъединят към разбунтувалите се колеги. На този етап те нямали смелостта да го направят, намекна по време на пресконференцията си по-рано днес Радостин Василев.

Такъв бил случая с Христинка Иванова. Тя първоначално декларирала, че напуска групата, но вчера късно вечерта се отказала. Откровено признала, че била заплашена и се страхува.

Лоялни на Слави със сигурност остават лидера на парламентарната група Тошко Йорданов, Ива Митева, Светослав Балабанов и Пламен Абровски. Всички други депутати били силно разколебани и от тях можело да се очакват изненади.

Междувременно по време на пресконференцията си преди малко Кирил Петков обяви, че депутатите-отцепници на Слави Трифонов ще бъдат поставени под охрана. Според премиера някои от тях са били заплашвани. Това потвърди и Радостин Василев. Той от няколко дни е с охрана от НСО, но поискал допълнителна сигурност. "Няма да успеят да ме уплашат", каза Радостин Василев.