Първо в Lupa.bg: Паро Боксьора искал да затрие бизнеса на Сашо Полицая

Паруш Парушев бил разстрелян, докато опитва да затвори офис за бързи кредити в „Модерно предградие”

Общество
14:13 - 05 Юли 2024
14859
Първо в Lupa.bg: Паро Боксьора искал да затрие бизнеса на Сашо Полицая

Убитият в кв. „Модерно предградие” криминален герой Паруш Парушев-Паро Боксьора е искал да затвори новооткрития офис за бързи кредити, пред който стана престрелката вчера. Той е отишъл лично с охраната си при собствениците и ги заставил да им предаде ключовете на фирмата си. Те обаче не се подчинили, последвало е сбиване, а след това стрелба. Това разкриха пред Lupa.bg столични криминалисти.  

Разстреляният Паруш Парушев-Паро Боксьора

Новият офис за бързи кредити в „Модерно предградие” се държи от двама братя, чийто баща е бивш служител на МВР – Сашо Полицая. Паро Боксьора се е уплашил, че новите играчи ще му вземат клиентите, тъй като дават пари на приемливи лихви, за разлика от него, който съдира кожите на нуждаещите се хора. При най-малкото закъснение длъжниците били притискани и пребивани, а за това се грижели десетина боксьора, главно от ромски произход, които работели за структурата на Паруш.

Паруш вече е лежал в затвора за изнудване и лихварство. Това е станало преди 15 г. Има присъда от година и половина и за сводничество.

„Човекът, който беше убит във вчерашния ден, е известен на органите на МВР. Сериозен, активен, криминален контингент по различни линии на работа, предимно по рекет, изнудване или лихварска дейност”, коментира случая вътрешният министър Калин Стоянов.

На мястото са установени четири огнестрелни оръжия, като три от тях са законни и в близост до произшествието е захвърлен и един незаконен пистолет, който е газов, но е преправен на боен. Тепърва предстои да се установи това, кой какви изстрели и колко е произвел, и кой реално е причинил убийството, каза още Стоянов.

„На една от ръцете е бил с ръкавица, която е тип бокс. Тоест, той е отишъл с идеята да се саморазправя по някакъв начин вероятно или да нанася побой, или пък дори и да стреля, тъй като предполагам, че незаконното оръжие е било именно негово”, коментира главният секретар Димитър Кангалджиев.

За момента арестувани са трима, които са били на мястото на произшествието. Предстои да се изясни кой точно е произвел изстрелите и с кое оръжие, допълни Калин Стоянов.